Met een paprika kun je alle kanten op. We vertelden in onze vorige blog al dat paprika’s in allerlei kleuren en maten komen. De een is wat zoeter en de ander bitter. In de laatste aflevering van ‘Ik BBQ voor jou’ stond onder meer deze groente centraal. Daarom hebben we nu een lekker en simpel paprikareceptje voor je.

Als je aan een barbecue denkt, dan denk je waarschijnlijk ook aan bijgerechten zoals salades. Je kunt natuurlijk een rauwe paprika verwerken in een salade, maar dat is een beetje saai. We hebben daarom een ander saladerecept voor je: gegrilde paprika salade.

Ingrediënten

  • 1 gele, 2 rode en 2 oranje paprika’s
  • Halve citroen
  • 4 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijn
  • Half bakje verse koriander
  • Zout en peper

Overige benodigdheden

  • Barbecue
  • Slaschaal
  • Mes
  • Eetlepel en theelepel

Aan de slag

  1. Leg de paprika’s op een hete barbecue. Rooster ze ongeveer 15 minuten totdat ze rondom geblakerd zijn.
  2. Haal ze van de barbecue en leg ze in een afgedekte schaal. Laat ze even afkoelen
  3. Zijn de paprika’s afgekoeld? Snijd dan de paprika’s in vieren en verwijder de velletjes en de zaadjes. Snijd vervolgende de paprika’s in repen. Let op: laat het paprikavocht in de schaal zitten, dat heb je straks nog nodig.
  4. Pak een slaschaal en doe hier de olie, het sap van de citroen, komijn en 2 eetlepels van het paprikavocht in. Voeg ook eventueel nog wat peper en zout toe. Roer dit goed door elkaar.
  5. Schep nu de paprikarepen door de dressing. Zorg ervoor dat alle repen zijn bedekt met de dressing. Strooi er de fijn gesneden koriander over.
  6. Smakelijk eten!

Goede kwaliteit

Wil je alleen de beste paprika’s voor je barbecue? Kijk dan bij het aanbod van Lukassen AGF , Ready to Eat is hier een onderdeel van. Ook voor andere soorten groenten en fruit voor je barbecue kun je bij Lukassen terecht!