Wat heb je nodig?
1 EL – Sesamzaad
1 – Komkommer
1 – Wortel
300 gram – Biefstuk
1 EL – Zonnebloemolie
75 gram – Veldsla
1 Handje – Koriander (Grof Gehakt)
Dressing – 1 Limoensap, 1 TL Bruine Suiker, 1 CM Verse Gember, 1 TL Vissaus, 2 EL Sojasaus, 1 EL Sesamolie, 0,5 Rode Peper (In Dunne Ringetjes), 1 Kleine Rode Ui (Dunne Halve Ringen)
Bereidingswijze:
1. Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te doen
2. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan
3. Schaaf de wortel in linten
4. Bestrijk de biefstuk met de olie, zout en peper en bak in een grillpan
5. Even laten rusten en dan in plakjes snijden
6. Verdeel de veldsla, komkommer en wortel over een schaal
7. Leg de biefstuk erop en schenk de dressing erover
8. Bestrooi met sesamzaadjes en koriander
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
75 gram – Mesclun Melange
2 – Avocado’s
1 – Komkommer
75 gram – Feta
2 kropjes – Baby Romaine
100 gram – Groene Olijven
2 stuks – Lente Ui
Handje – Verse Peterselie
Dressing – 2 EL Zure Room, Sap Van 0,5 Citroen, 2 Takjes Verse Munt, 1 EL Mayonaise, 1 Teentje Knoflook, Zout En Peper
Bereidingswijze:
1. Doe de sla melange met de olijven en de Romaine in een kom
2. Maak dunne linten van de komkommer en snijd de avocado in reepjes
3. Lente uitjes in ringen, peterselie en munt fijn snijden en feta fijn kruimelen
4. Drizzle de muntdressing over de groene salade
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
400 gram – Verse Sperziebonen
200 gram – Babyspinazie
400 gram – Zwarte Bonen In Blik
240 gram – Tonijnstukken In Olijfolie
1 EL – Gedroogde Dragon
4 TL – Kappertjes In Pot
Handje – Pompoenpitten
Bereidingswijze:
1. Kook de sperziebonen in 5 min. beetgaar
2. Snijd de spinazie grof
3. Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken
4. Laat de tonijn niet uitlekken; de olie kun je gebruiken als dressing
5. Meng de spinazie, sperziebonen, tonijn, zwarte bonen, dragon en wat van de olie van de tonijn door elkaar op een bord
6. Bestrooi met de kappertjes en besprenkel met 1TL kappertjesvocht (per persoon)
7. Breng op smaak met zwarte peper
8. Bestrooi met de pompoenpitten
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
700 gram – Krieltjes
500 gram – Groene Asperges
250 gram – Gerookte Spekreepjes
200 gram – Sla Melange
4 – Eieren
Dressing – 2 EL Olijfolie, 1 EL Citroensap, 1 TL Mosterd, Scheutje Azijn
Bereidingswijze:
1. Maak de dressing
2. Kook de krieltjes alvast 12 minuten voor
3. Bestrijk de asperges met olijfolie en grill ze in een grillpan (10 minuutjes)
4. Bak de spekreepjes uit
5. Kook een ei medium
6. Salade op een mooi bord leggen, krieltjes en spekjes erop, dan de asperges en af garneren met het eitje (evt. zout en peper erover)
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
4 EL – Ceasar Dressing
4 EL – Groene Pesto
125 gram – Crème Fraîche
150 gram – Gerookte Kipfilet (dun gesneden)
100 gram – Rucola
4 – Soft Tortilla Wraps
500 gram – Tomatenblokjes (vers)
2 – Mozarella Bollen in Stukjes
Bereidingswijze:
1. Meng de rucola, tomaten en mozzarella in een grote schaal
2. Besmeer de wraps met crème fraîche en pesto
3. Rol de plakjes kip en wat salade in de wrap
4. Salade dat over is erbij serveren
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
500 gram – Tijgergarnalen
150 gram – Jonge Bladsla Melange
1 – Rode Peper
2 – Teentjes Knoflook
3 EL Zonnebloemolie
3 takjes Verse Dille
1 Limoen
1 EL Balsamico Azijn
1 EL Olijfolie
Bereidingswijze:
1. Maak de garnalen mooi schoon
2. Zaadlijsten van de rode peper verwijderen en pel de knoflooktenen
3. Doe dit samen met de zonnebloemolie en pureer dit fijn
4. Giet dit over de garnalen en laat het een half uur marineren
5. Dille fijnhakken en de limoen in stukjes snijden
6. Verdeel de sla over de borden
7. Bak de garnalen 5 minuten en doe ze in het bakvet, olijfolie en balsamico azijn (dit wordt de dressing)
8. Doe de garnalen en de dressing over de sla en doe dan de dille en limoen erover
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
2 Handjes – Verse Spinazie Blaadjes
1 Handje – Rucola
1 Handje – Geraspte Parmezaan
1 – Rode Ui
16 – Knoflook Olijven
5 Takjes – Basilicum
1 Handje – Pompoenpitten (pepittapitten)
0,5 – Groene Paprika
0,25 – Komkommer
Verse Peper
Dressing – Olijfolie en Balsamico
Dressing – 1 Limoensap, 1 TL Bruine Suiker, 1 CM Verse Gember, 1 TL Vissaus, 2 EL Sojasaus, 1 EL Sesamolie, 0,5 Rode Peper (In Dunne Ringetjes), 1 Kleine Rode Ui (Dunne Halve Ringen)
Bereidingswijze:
1. Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te doen
2. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan
3. Schaaf de wortel in linten
4. Bestrijk de biefstuk met de olie, zout en peper en bak in een grillpan
5. Even laten rusten en dan in plakjes snijden
6. Verdeel de veldsla, komkommer en wortel over een schaal
7. Leg de biefstuk erop en schenk de dressing erover
8. Bestrooi met sesamzaadjes en koriander
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
150 gram – Gemengde Sla (bij voorkeur ook rucola)
200 gram – Halloumi
1 – Peer
Handje – Rozijnen
1 – Rode Ui
Handje – Walnoten (grof gehakt)
1 – Avocado
Dressing – 1 EL Mosterd, 2 EL Olijfolie, 2 EL Wijnazijn
Bereidingswijze:
1. Maak de dressing
2. Bak de halloumi in een koekenpan zonder olie aan beide kanten bruin en niet te lang, anders wordt de halloumi taai
3. Snij de rode ui in dunne ringen en snij dan de peer en avocado
4. Meng in een grote kom de sla de de dressing, ui, avocado, rozijnen, walnoten en peer door elkaar
5. Verdeel over borden en garneer af met de halloumi
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
1,5 – Mango’s (geschild, in blokjes)
2 EL – Appelazijn
1 – Rode Peper
1 – Limoen (rasp en sap)
7 EL – Olijfolie
1 – Rode Ui (in dunne ringen)
1 – Komkommer (in blokjes)
2 – Avocado’s (in blokjes)
1 – Salade Romaine
2 – Rode Paprika’s (in blokjes)
0.5 – Bosje Koriander (gehakt)
Dressing – 1 Limoensap, 1 TL Bruine Suiker, 1 CM Verse Gember, 1 TL Vissaus, 2 EL Sojasaus, 1 EL Sesamolie, 0,5 Rode Peper (In Dunne Ringetjes), 1 Kleine Rode Ui (Dunne Halve Ringen)
Bereidingswijze:
1. Pureer 0,5 mango met de azijn, rode peper, limoenrasp, -sap en olie
2. Meng de ui met de komkommer, sla, paprika, avocado en rest van de mango
3. Giet de dressing over de salade en bestrooi met de koriander
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
150 gram – Gemengde Sla
25 gram – Pistachenoten
1 Stronk – Witlof
125 gram – Blauwe Druif
25 gram – Waterkers
150 gram – Geitenkaas
Dressing – 2 EL Balsamicoazijn, 2 EL Olijfolie, 1 EL Citroensap, 1 TL Mosterd, Citroensap, Zout En Peper
Bereidingswijze:
1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 minuutjes op middelhoog vuur. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak grof
2. Snijd ondertussen de onderkant van de stronk witlof en halveer in de lengte. Verwijder de harde kern en snijd in de lengte in dunne repen.
3. Halveer de druiven en verwijder de harde stelen van de waterkers
4. Verdeel de witlof, de gemengde sla en de waterkers over de borden. Verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de pistachenoten, versgemalen peper en eventueel grof zeezout. Besprenkel met de dressing
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
150 gram – Sla Melange
1 – Komkommer
125 gram – Cherry Tomaat
0,5 – Rode Ui
100 gram – Radijs
Handje – Pijnboompitten
Handje – Zonnebloempitten
Dressing – 2 EL Olijfolie, 1 EL Citroensap, 0,5 EL Azijn
1 TL Mosterd, Zout En Peper
Bereidingswijze:
1. Snijd de komkommer in blokjes en de tomaat in vieren
2. Snijd de radijs in plakjes en de rode ui in dunne ringen
3. Maak de dressing
4. Eerst sla in een kom, dan de groente en de dressing en daarna de pijnboompitjes en de zonnebloempitjes erop
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
150 gram – Gemengde Sla
100 gram – Kleine Blokjes Jonge Kaas
100 gram – Blauwe Druiven
100 gram – Walnoten
0,5 – Rode Ui
Dressing – Olijfolie, Zeezout, Versgemalen Zwarte Peper, Limoen
Bereidingswijze:
1. Doe de sla in een grote kom
2. Snijd de druiven doormidden, snijd de rode ui in halve dunnen ringen en doe ze samen met de blokjes kaas en walnoten bij de sla
3. Sprenkel er een beetje olijfolie en sap van de limoen over en breng op smaak met weinig zout en peper
4. Goed husselen, en klaar
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
2 – Kipfilets
0,5 bakje – Champignons In Plakjes
12 – Cherrytomaatjes gehalveerd
Handje – Pijnboompitjes
150 gram – Salade Meslum
Marinade: 0,5 TL – Knoflookpoeder 0,5 TL – Uienpoeder 1 TL – Paprikapoeder 1 EL – Citroensap 2 EL – Olie
Dressing – Honingmosterd Dressing
Bereidingswijze:
1. Doe de sla in een grote kom
2. Snijd de druiven doormidden, snijd de rode ui in halve dunnen ringen en doe ze samen met de blokjes kaas en walnoten bij de sla
3. Sprenkel er een beetje olijfolie en sap van de limoen over en breng op smaak met weinig zout en peper
4. Goed husselen, en klaar
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
50 gram – Pijnboompitjes
350 gram – Kastanjechampignons
150 gram – Spekjes 2 – Bosuien
150 gram – Veldsla
75 gram – Pecorino
Dressing – 50 ML Frambozenazijn, 150 ML Olijfolie, Peper
Bereidingswijze:
1. Meng voor de dressing azijn, peper en 150 ml olijfolie met elkaar
2. Rooster pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen
3. Snijd de champignons in vieren. Verhit olie in een pan en bak de champignons goudbruin. Voeg spekjes toe en bak 5 minuten mee
4. Snijd de bosuien in ringen en meng ze met de sla en dressing
5. Verdeel de salade over borden en rasp de pecorino erover
6. Strooi de pijnboompitten over de salade en verdeel de champignons en spekjes erover
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
150 gram – Salade Mesclum
200 gram – Witte Kaasblokjes
300 gram – Cherry tomaatjes
1 – Komkommer
1 – Venkelknol
50 gram – Peterselie
50 gram – Pijnboompitten
Dressing – 1 Limoen, 3 EL Olijfolie, 0,5 cm Gember (geraspt), Zout, Suiker, Zwarte Peper
Bereidingswijze:
Dressing:
1. Rasp de schil van de limoen en pers deze daarna uit
2. Doe het sap en de geraspte schil in een kom
3. Doe daar 2 EL olijfolie en 1 TL gember bij. Een halve TL zout en een snufje suiker toevoegen.
4. Afmaken met zwarte peper
Salade:
1. Snijd de venkel in mooie reepjes en leg deze 15 minuten in ijskoud water
2. Snijd de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne plakjes en leg deze ook in het water.
3. Halveer de kerstomaatjes
4. Rooster de pijnboompitten met een beetje zout in een droge koekenpan
5. Doe de gemengde sla, de komkommer en de venkel in een schaal
6. Laat de witte kaasblokjes uitlekken en doe ze in de schaal
7. Schud de salade een paar keer voorzichtig om. Giet de dressing over de salade. Maak de verse zomersalade helemaal af met de geroosterde pijnboompitten
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
150 gram – Salade Mesclum
120 gram – Gerookte Zalm
8- Gamba’s (Gemarineerd Met Piripiri-kruiden)
10 – Cherrytomaatjes
2 – Ei (Halfhard Gekookt In Vieren)
10 -15 – Kappertjes
0,5 – Rode Ui (In Ringen)
Dressing – 3 DL olie, 1 DL azijn, 1 TL Mosterd, 1 Fijn Gesnipperde Ui, Zout En Peper
Bereidingswijze:
1. Maak de sla aan met de dressing
2. Bak de gamba’s kort aan
3. Leg de zalm en lauwwarme gamba’s op de sla
4. Plaats daarbovenop de cherry tomaatjes, het ei, de kappertjes en de rode-uienringen
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
2 – Appels 100 gram – Cherrytomaatjes
4 – Bosuitjes
200 gram – Veldsla
100 gram – Radijs
1 – Gerookte Makreel
Dressing – 1 Sjalotje, 2 TL Mosterd, 2 EL Witte Wijnazijn of 1 TL honing, 6 EL Olijfolie, 5 Takjes Peterselie
Bereidingswijze:
Vinaigrette:
1. Pel en snipper de sjalot
2. Klop de mosterd met de sjalot, de azijn, de honing en zout en peper door elkaar
3. Voeg al kloppend de olie toe en blijf kloppen tot een goed gemengde dressing ontstaat
4. Snijd de peterselie fijn
5. Meng de peterselie door de vinaigrette
Salade:
1. Snijd de appels in repen
2. Halveer de tomaatjes, snijd de bosui in ringetjes, snijd de radijs in plakjes
3. Maak de sla, appel, bosui, radijs en kerstomaten aan met de vinaigrette Haal het visvlees van de makreel
4. Verdeel de salade en de makreel over de borden
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
150 gram – Rucola
2 – Elstar Appels
2 – Peer 100 gram – Walnoten handje – Pijnboompitjes Sap van
1 – Limoen
1 EL – Suiker
Dressing – 3 EL Olijfolie, 2 EL Appelazijn, 1 EL Walnootolie, Sap van 0,5 Limoen, 1 TL Suiker, 0,5 TL Mosterd
Bereidingswijze:
1. Pers de limoen of citroen uit en meng het sap met 1 eetlepel suiker
2. Snijd dan de appels en de peer in julienne en besprenkel deze met het gesuikerde limoensap
3. Meng ze vervolgens door de rucola
4. Voeg de noten toe wanneer deze geroosterd zijn en meng goed
5. Roer alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en besprenkel de salade met enkele eetlepels ervan (naar smaak)
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
1 KG – Mosselen
150 ML – Witte Wijn
1 Bosje – Bladselderij
0,5 – Rode Peper
2 – Limoenen
5 EL – Olijfolie
1 Teentje – Knoflook (fijngesneden)
1 Eetrijpe – Avocado
75 gram – Rucola
1 – Rode Ui (in ringen)
Bereidingswijze:
1. Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een ferme tik niet sluiten weg. Doe de mosselen met de ml wijn en de selderij in een ruime hoge pan. Maal er royaal peper over
2. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, of tot alle schelpen open staan
3. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn. Klop een dressing van het sap van 1 limoen, de olijfolie, de rode peper en de knoflook. Voeg zout naar smaak toe
4. Halveer de avocado, wip de pit uit de vrucht en schil de avocado. Snijd de avocado in repen. Besprenkel het vruchtvlees meteen met het sap van de laatste limoen
5. Verdeel de rucola met de mosselen (in de schelp), de avocado en uienringen over 4 borden. Sprenkel er de dressing over
6. Lekker met meergranen stokbrood
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
200 gram – Carpaccio
150 gram – Veldsla
75 gram – Rucola
1 – Rode Ui
30 gram – Pijnboompitjes
100 gram – Cherrytomaatjes
10 – Radijsjes Parmezaanse kaas
Dressing: 2 EL – Mayonaise 2 EL – Truffelmayonaise 20 gram – Pijnboompitjes 3 EL – Olijfolie 15 gram – Basilicum 1 Teentje – Knoflook Snufje – Grof Zeezout En Peper 1 tot 2 EL – Parmezaanse Kaas (geraspt) Sap Van – 0,5 Citroen
Bereidingswijze:
1. Pureer alle ingrediënten met een staafmixer tot een mooie gladde dressing en kruid met wat peper. Laat de dressing een tijdje staan om de smaken goed in elkaar te laten trekken
2. Haal de carpaccio vast uit de koelkast. Rooster de 30 gram pijnboompitjes in een droge hete koekenpan .Pel de rode ui, halveer deze en snijd in flinterdunne schijfjes. Snijd de cherrytomaatjes in plakjes. Snijd de radijsjes ook in zo dun mogelijke plakjes
3. Hussel in een grote mengkom de veldsla en rucola door elkaar met wat olijfolie en een beetje peper. Verdeel de sla over vier borden en verdeel hier de fijngesneden rode ui, de plakjes tomaat en de schijfjes radijs over
4. Scheur de carpaccio in stukjes en verdeel over de salade. Strooi hier de geroosterde pijnboompitjes over
5. Rasp vervolgens flink wat Parmezaanse kaas over de borden en strooi er nog een beetje grof zeezout en wat vers gemalen peper over. Verdeel tot slot de truffel-pesto dressing over de salade en je carpaccio salade met veldsla, rucola en truffel-pesto dressing is klaar. Erg lekker met wat stukjes ciabatta of een paar gegrilde witte boterhammen
Eet Smakelijk!
Wat heb je nodig?
250 gram – Kalfsvleesreepjes
200 gram – Gewassen Gemengde Salade
2 – Tomaten
1 EL – Groene Olijven
3 EL – Olijfolie
1 EL – Groene Pesto
2 – Takjes Basilicum
2 EL – Parmezaanse Kaasbrokjes Peper Uit De Molen
Bereidingswijze:
1. Haal een half uur voor bereiding het vlees uit de koeling en laat op temperatuur komen. Marineer de kalfsvleesreepjes in 2 eetlepels olijfolie, gemengd met de pesto
2. Doe in een grote schaal de salade. Snijd de tomaten in kleine blokjes, snijd de olijven in ringetjes en voeg dit door de salade. Haal de blaadjes basilicum van de steeltjes, scheur het fijn en roer dit door de salade
3. Verwarm een koekenpan met anti aanbaklaag voor op middelmatig vuur. Roerbak de reepjes om en om voor circa 3 minuten. Roer de reepjes door de salade, sprenkel de overgebleven olijfolie erover en garneer met brokjes Parmezaanse kaas en peper naar smaak
4. Serveer direct. Lekker met plakjes ciabatta of stokbrood
Eet Smakelijk