Paprika’s zijn er in verschillende kleuren. De bekendste zijn de rode, groene, gele en oranje. Maar wist je ook dat er onder meer witte, paarse en bruine paprika’s zijn? In de laatste aflevering van ‘Ik BBQ voor jou’ komt de paprika vaak voorbij. Dus we vertellen je graag wat meer over deze groente!

Naast de verschillende kleuren, zijn er ook verschillende soorten paprika’s. Denk bijvoorbeeld aan de standaard blokpaprika, maar ook aan de puntpaprika of snackpaprika. Elke vorm en kleur heeft zijn eigen smaak. De puntpaprika en snackpaprika zijn wat zoeter. De niet-standaard kleuren paprika’s, dus onder meer de witte en bruine, hebben net als de groene een wat pittige en kruidige smaak. Doordat er veel soorten paprika’s zijn zit er altijd wel een bij die bij jou past.

Koel

Tussen april en november komen de paprika’s die je in de winkel koopt uit Nederlandse kassen. Buiten deze periode worden ze onder meer uit landen rondom de Middellandse Zee gehaald. Je kunt paprika’s ongeveer vijf tot zeven dagen op een koele plek bewaren, niet in de koelkast want dan verliezen ze hun smaak. Wil je ze langer bewaren? Doe ze dan in de diepvries (snijd ze eerst wel in reepjes of stukjes), hierin kun je ze 12 maanden bewaren. Ideaal!

Barbecuegroente

De paprika is een perfecte groente voor een barbecue. Je kunt ze grillen, bakken of rauw eten. Paprika’s zijn gemakkelijk te bereiden en veel mensen vinden ze lekker. Wij vinden dan ook dat kleurrijke paprika’s niet mogen ontbreken bij jouw feestmaal. In de laatste aflevering van ‘Ik BBQ voor jou’ op 16 oktober om 16.55 uur op RTL4 zie je hoe je paprika kunt gebruiken voor op de bbq. Na deze aflevering vind je op onze site weer een inspiratierecept met deze groente. Dus bereid je maar alvast goed voor!

Vragen?

Overal komt een einde aan, zo ook aan de afleveringen van ‘Ik BBQ voor jou’. Hopelijk hebben jullie veel inspiratie op kunnen doen via het programma en onze blogs. Heb je vragen over onze groenten? Neem dan contact met ons op.