Huh, het aspergeseizoen is toch allang afgelopen? Nee, bij Ready to Eat niet. Bij ons is het altijd aspergetijd. Maar goed ook, want in aflevering 7 zie je deze lekkere groente vaak genoeg voorbijkomen!

Voor een gezond en gevarieerd eetpatroon mag groente natuurlijk niet ontbreken. Sport je veel? Dan zijn groentes (en fruit) sowieso onmisbaar, want er zitten veel belangrijke voedingsstoffen in. Dus reden genoeg om tijdens die lekkere vlees en vis barbecue ook genoeg groente op tafel te zetten. Asperges zijn daar perfect voor, vinden jullie ook niet?!

Witte goud
Wist je dat er witte, groene én paarse asperges zijn? 97% van de asperges in Nederland is wit en 3% is groen. En de paarse dan? Die worden op zeer kleine schaal geproduceerd en verkocht, dus de kans is klein dat je die ooit geproefd hebt. Maar wist je ook dat deze drie soorten anders groeien? Witte asperges groeien onder de grond en moeten altijd heel goed geschild worden. Groene en paarse asperges groeien boven de grond, deze hoeven eigenlijk niet geschild te worden. Alleen de hele dikke.

Seizoen
Het aspergeseizoen is van begin april tot 24 juni. Dat is erg kort, vonden we bij Ready to Eat. Daarom is het witte goud het hele jaar door bij ons verkrijgbaar. Onze asperges worden direct na de oogst geschild, gekookt en vacuüm verpakt. Ze zijn meteen klaar voor gebruik. Het gedoe met schillen en koken is dus verleden tijd. Handig, want in aflevering 7 staan onder meer asperges op het menu. En dat betekent ook dat wij na deze aflevering een lekker recept voor je hebben met deze groente. Bereid je maar alvast goed voor!

Ben je benieuwd naar de nieuwste aflevering van ‘Ik BBQ voor jou’? Kijk dan zondag 9 oktober om 16.55 uur naar RTL4.