Bij een bbq hoort een heerlijke salade. Vinden jullie ook niet? In aflevering 6 van ‘Ik BBQ voor jou’ zie je hoe je verschillende soorten sla van Ready to Eat kunt gebruiken voor bij de bbq. En natuurlijk wordt er weer veel vlees gebakken!

Als je gaat bbq’en heb je waarschijnlijk veel eten op tafel staan. Van vlees tot verschillende soorten sauzen en van aardappeltjes tot stokbroden. Je eet al snel veel te veel, waardoor je in no time propvol zit. Dat is natuurlijk zonde! Daarom raden we je aan om ook een lekkere salade te maken. Dit is geen zwaar bijgerecht, dus je kunt het perfect eten tijdens het wachten op je stukje vlees.

Sla wassen
Als je sla in de winkel koopt, moet je deze vaak nog even wassen. Waarom? Omdat er nog zand of ander vuil op kan zitten. Het wassen is zo gebeurd. Je pakt een kom, vult deze met koud water en doet hier de sla in. Dompel de sla voorzichtig onder en beweeg deze met de hand door het water. Is de sla sterk vervuild? Verschoon het water dan en herhaal de voorgaande stappen. Als de sla schoon is doe je deze in een slacentrifuge om zo het overtollige water te verwijderen. Je sla is klaar voor gebruik!

Heb je geen zin om je sla schoon te maken? Koop dan de sla van Ready to Eat. Deze wordt na de oogst direct twee keer gewassen. Je kunt de Ready to Eat sla na aankoop meteen gebruiken. Handig toch? We hebben negen verse Italiaanse slasoorten in ons assortiment, dus je hebt genoeg keuze voor een lekkere bbq-salade.

Inspiratierecept
Na aflevering 6 op zondag 2 oktober om 16.55 uur op RTL4 vind je op onze website een inspiratierecept. Deze keer hebben we een heerlijke salade voor bij de bbq voor je. Houd onze website dus goed in de gaten!

Gezond eten
Groenten en fruit, we eten er gelukkig steeds meer van. Ze zijn super gezond en ook nog eens heerlijk. Omdat wij jullie de verschillende mogelijkheden van het bereiden van groenten en fruit willen laten zien, zijn we partner geworden van ‘Ik BBQ voor jou’. Het programma is elke zondagmiddag om 16.55 uur op RTL4. Wil je alvast je barbecue voorbereiden met lekkere verse groenten en vers fruit? Kijk dan bij ons aanbod.