In aflevering 6 van ‘Ik BBQ voor jou’ kwam onder meer rucola van Ready to Eat voorbij. Omdat wij vinden dat een salade niet bij een bbq mag ontbreken, hebben we een lekker saladerecept voor je. Smullen maar!

Rucola, notensla, raketsla, mosterdkruid. Deze namen verwijzen allemaal naar de sla waar wij een salade van gaan maken. Niet iedereen vindt rucola lekker, want de sla heeft een pittige notensmaak. Wij houden daar juist wel van, dus daarom hebben we hiervoor gekozen. Maar je kunt in dit recept de rucola ook vervangen door een andere slasoort die je wel lekker vindt.

Ingrediënten (voor 2 personen)

 • 125 gram rucola
 • 1 avocado
 • 75 gram parmaham
 • 1 zakje pijnboompitten
 • 1 eetlepel olijfolie
 • Peper en zout

Overige benodigdheden:

 • 2 borden
 • Mes
 • Kleine pan

Aan de slag

 1. Open de zak rucola en schenk in de zak wat olijfolie. Doe er wat peper en zout in en hussel alles goed door elkaar, zodat alle blaadjes bedekt zijn met olijfolie, peper en zout. Als je de rucola van Ready to Eat gebruikt, hoef je deze van tevoren niet meer te wassen. Gebruik je andere rucola? Controleer dan goed of deze schoon is. Anders moet je eerst de sla goed wassen. Daarna doe je de schone sla in een kom. Nu kun je de rest toevoegen.
 2. Verdeel de rucola over twee borden.
 3. Pak de parmaham en scheur deze in stukjes. Leg deze op de rucola.
 4. Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Snijd vervolgens de avocado in lange repen. Haal de stukjes uit de schil en verdeel deze over de borden. Heb je een avocado van Ready to Eat? Dan kun je deze meteen eten. Gebruik je een andere? Dan moet je goed controleren of deze rijp is. Dit doe je door het pitje aan de bovenkant eraf te halen. Is de holte van het pitje helder? Dan is de avocado rijp. Is de holte bruin? Dan is de avocado niet goed meer.
 5. Pak nu een kleine pan en doe hier de pijnboompitten in. Zonder olijfolie! Rooster de pijnboompitten totdat ze lichtbruin zijn. Strooi ze daarna over de salade.
 6. Je salade is klaar. Smakelijk eten!

Meer inspiratie?

Kijk voor meer bbq-inspiratie ‘Ik BBQ voor jou’ elke zondagmiddag om 16.55 uur op RTL4. Wij zijn partner van het programma. Je zult dan ook geregeld producten van Ready to Eat voorbij zien komen. Bij een goede barbecue horen niet alleen maar vlees en vis, maar ook heerlijke verse groenten en fruit. Benieuwd naar ons aanbod? Kijk dan hier.