Je kent waarschijnlijk wel het standaard aspergerecept: asperge, ham, ei en botersaus. Heel lekker, maar wel een beetje saai. Iedereen weet inmiddels hoe het smaakt. Maar heb je wel eens asperges op de bbq gelegd? Nee? Dan gaan we dat nu doen!

In aflevering 7 van ‘Ik BBQ voor jou’ kwam onder meer de asperge voorbij. Het aspergeseizoen is allang voorbij, maar bij ons is het altijd aspergetijd. Ideaal! Omdat vaak het standaard recept gemaakt wordt, hebben wij er nu een bbq-sausje overheen gedaan. We rollen de asperges niet in ham, maar in olijfolie en kruiden en doen ze lekker op de bbq. Ben je er klaar voor?

Ingrediënten

 • Grote hoeveelheid groene of witte asperges (afhankelijk van het aantal personen)
 • Olijfolie
 • Zeezout
 • Rozemarijn of een ander soort kruid dat je lekker vindt
 • Geraspte harde kaas, zoals Grana Padano

Overige benodigdheden

 • Lepel
 • Schaaltje
 • Groot bord

Aan de slag

 1. Pak een schaaltje en mix hierin 1 eetlepel olijfolie met zeezout en rozemarijn of andere kruiden die je hebt uitgekozen. Roer dit goed door elkaar.
 2. Gebruik je asperges van Ready to Eat, dan hoef je ze niet meer te schillen. Scheelt veel gedoe. Heb je andere asperges? Als je witte hebt moet je deze goed schillen, groene hoef je niet te schillen (alleen de hele dikke).
 3. Pak een groot bord en leg hier de asperges op. Schenk het olijfoliekruidenmengsel over de asperges. Rol ze er voorzichtig doorheen.
 4. Zorg voor een hete, schone barbecue. Leg de asperges op het rooster.
 5. Laat ze ongeveer 5 minuten liggen, maar houd ze wel goed in de gaten. Zwarte asperges vindt niemand lekker!
 6. Draai nu de asperges om en laat ze nog ongeveer 3 minuten liggen. Pak een asperge en kijk of deze goed is. Is het gewenste resultaat bereikt? Haal ze dan van de bbq.
 7. Doe een beetje olie en eventueel een heel klein beetje citroensap over de asperges. Strooi er nog wat kaas overheen.
 8. Smakelijk eten!

Meer inspiratie?

Kijk voor meer bbq-inspiratie ‘Ik BBQ voor jou’ elke zondagmiddag om 16.55 uur op RTL4. Wij zijn partner van het programma. Je zult dan ook geregeld producten van Ready to Eat voorbij zien komen. Bij een goede barbecue horen niet alleen maar vlees en vis, maar ook heerlijke verse groenten en fruit. Benieuwd naar ons aanbod? Kijk dan hier.